Plazmo pomlajevanje s

Pomlajevanje z lastno plazmo

Terapija z lastno plazmo druge generacije i-PRF (v prevodu s trombociti bogat fibrin) pomeni pomlajevanje z lastnimi celicami. To je metoda, v kateri uporabimo majhno količino vaše krvi, iz katere se po centrifugiranju izločijo trombociti, levkociti in matične celice ter visoke koncentracije rastnih hormonov, ki spodbujajo obnovo kože in podkožnega tkiva. Zdravljenje s krvno plazmo je namenjeno ljudem z utrujeno in suho kožo, ki je izgubila elastičnost kot tudi vsem, ki si želijo upočasniti proces naravnega staranja.

Kaj je i-PRF?

i-PRF je kratica za Injectable Platelet Rich Fibrin ali fibrin bogat s trombociti. Gre za koncentrat krvi druge generacije. Majhno količino vaše krvi centrifugiramo v epruvetah brez dodanih antikoagulansov oz. drugih dodatkov s centrifugo PRF DUO. Rezultat je koncentrat krvi bogat s krvnimi celicami.

V koncentratu krvi ostane skoraj 100% trombocitov, več kot 50% belih krvnih celic in celo nekaj odstotkov matičnih celic iz osnovnega vzorca vaše krvi. i-PRF je pripravljen za aplikacijo takoj, ko ga vzamemo iz centrifuge, in skoagulira v roku 10-12 minut.

V koncentratu niso le trombociti, ampak tudi pomembni rastni faktorji,vaše lastne matične celice in bele krvne celice, ki stimulirajo obnovo kože.

Po opravljenem postopku se v vašem telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi za rekonstrukcijo kože na obrazu, vključno s kožo okrog oči. Ker pri postopku z i-PRF uporabimo vašo lastno kri, v svoje telo ne vnašate tujih ali sintetičnih kemikalij, tako ne more priti do zavrnitvene reakcije.

i-PRF se že vrsto let uporablja v plastični kirurgiji, ortopediji, zobozdravstvu in implantologiji. S to metodo na naraven način obnovimo kožo, učvrstimo povešeno kožo in zmanjšamo gubice tudi na predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza. Postopek je primeren za moške in ženske vseh starosti.

Glavni učinki:

  • koža se obnovi, postane bolj gladka, elastična,
  • koža ni več ohlapna in se hitreje celi,
  • manjša strije,
  • varna regeneracija tkiva okoli oči,
  • gube se zaradi volumetričnega učinka biostimulacije zgladijo,
  • brazgotine postanejo bistveno manj vidne.

Kako poteka poseg?

Preden se odločite za poseg, vam svetujemo, da pridete na posvet v našo ordinacijo. Na podlagi vaših želja vas bomo seznanili s pričakovanimi rezultati, podrobnostmi posega in pravilnim ravnanjem po njem.
Količina odvzete krvi pred posegom je odvisna od velikosti posega. Postopek priprave koncentrata i-PRF traja približno 3 minute. Pripravljen biomaterial se vbrizga pod kožo na področja z ohlapno kožo in/ali v gube.

Koliko časa so vidni učinki?

Prvi rezultati so vidni že po prvem posegu, vendar na podlagi izkušenj priporočamo 4 postopke v razmaku 2-4 tednov. Postopek se ponavlja glede na želje in potrebe pacienta.

Stranski učinki

Pri postopku niso bili še zabeleženi kakšni dolgoročni stranski učinki oz. večje reakcije. Po posegu lahko pride do rahle rdečice in zabuhlosti, ki praviloma izginejo že v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. Večina pacientov se vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim že takoj po posegu.

Indikacije za i-PRF:

  • pomlajevanje kože obraza in vratu
  • zmanjševanje brazgotin na vidnih mestih
  • zdravljenje aken na obrazu

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.