Spark nevidni zobni aparat


Vse informacije o nevidnih zobnih aparatih na enem mestu!


Zakaj izbrati Spark nevidni zobni aparat?

Spark aligner je bolj prozoren

Bolj prozoren

Spark nevidni zobni aparat je bolj prozoren kot katerikoli drugi aparat.

Spark aligner je bolj udoben

Bolj udoben

Spark aligner je bolj udoben kot katerikoli drug nevidni zobni aparat.

Spark aligner je hitrejši

Krajša terapija

Spark aligner natančneje objame zobe, zato jih premika bolj učinkovito.

  1. Napredna tehnologija: Spark Clear Alignerji so zasnovani s pomočjo najnovejše tehnologije. To zagotavlja natančno prileganje in visoko kakovost izdelave posameznega aparata, kar je ključno za uspešno zdravljenje.
  2. Prilagodljivost in udobje: Spark Clear Alignerji so izdelani iz mehkega in prožnega materiala, ki se prilagaja obliki vaših zob. Zaradi tega so udobni za nošenje in manj dražijo dlesni in ustno sluznico v primerjavi z drugimi nevidnimi aparati
  3. Hitrejši rezultati: Zaradi napredne tehnologije in natančnega prileganja Spark Clear Alignerjev se zobni premiki učinkovito dosežejo v krajšem času v primerjavi z drugimi nevidnimi aparati. To pomeni, da boste lahko hitreje dosegli želeno poravnavo zob in končni rezultati bodo vidni prej.

Kako se naša ordinacija razlikuje od drugih?

 • Celostna obravnava, ki vključuje vse vidike zobozdravstva

 • Vse na enem mestu – od ortodontije do estetike in kirurgije –  zato ni dvojnih terminov

 • Ortodontske premike načrtujemo glede na estetsko analizo vašega nasmeha

 • Stabilni rezutati, ki so trajni

 • Hitro in učinovito ortodonskto zdravljenje

 • Predvidljiva ortodontska terapija z minimalnimi popravki (refinementi).

V naši ordinaciji razumemo ortodontsko zdravljenje širše. Poravnava z nevidnim zobnim aparatom je le del poti do lepega nasmeha. V naši ordinaciji vas obravnavamo celostno in predvidljivo kombiniramo vse vidike zobozdravstva. 

Prednost naše ordinacije je v tem, da preobrazbo nasmeha od začetka do konca načrtujemo in izvedemo sami. Zato so rezultati predvidljivi in kakovostni, predvsem pa trajni. Načrtovanje terapije na enem mestu za vas tudi pomeni, da se storitve izvajajo vzporedno in so časovno optimizirane. Tu je izjemen prihanek na času in stroških za pacienta, ker se ne rabi voziti na več različnih lokacij in komunicirati z večimi različnimi strokovnjaki, ki lahko imajo vsak svoj pogled na zdravljenje.

Ker smo specializirani za nevidne zobne aparate, so naše terapije relativno kratke in predvidljive. To pomeni, da je popravkov – refinementov – izjemno malo. 

Celotna pot obravnave je pri nas sledeča: Najprej naredimo estetsko in funkcionalno analizo vašega nasmeha. Kajti estetika, funkcija in biologija so tesno povezani. Nato poravnamo in postavimo zobe na svoje mesto, nato osvežimo nasmeh z beljenjem in končamo lepotne popravke z bondingom. Pri zahtevnejših primerih finiširanju z bondingom lahko dodamo še druge estetske posege z namenom, da bi dobili idealen nasmeh. Ti posegi so uravnavanje linije dlesni, namestitev keramičnih lusk, uporaba mišičnih relaksantov in drugi.

Vam na posvetih kažejo simulacije in generične slike iz interneta?

Poglejete prave primere iz naše ordinacije:

Ali ste pripravljeni spremeniti svoj nasmeh
— in svoje življenje?

Naš cilj je zagotoviti zdravljenje, ki se neopazno zlije z vašim življenjem – ne da bi ga prekinilo!

Kontaktirajte nas

Kakšen je postopek?

Postopek izdelave in vstavitev Spark alignerjev je za pacienta udoben in neboleč postopek. 

Pregled za nevidni zobni aparat Spark

1. Spoznavni obisk

Natančen pogovor in pregled stanja je osnova za dobro svetovanje.

Digitalizacija pacientov

2. Digitalizacija pacienta

Digitalizacija pacienta pomeni hitro, udobno predvsem pa neboleče zbiranje podaktov o pacientu.

Svetovanje o vseh možnostih terpaije v zobozdravstveni ordinaciji

3. Svetovanje o VSEH možnostih terapije

Široko znanje in leta izkušenj nam dajejo prednost ped drugimi ordinacijami. Na enem mestu in že ob prvem obisku pregledu vam svetujemo katere vse možnosti obstajajo za vas.

Planiranje premikov za nevidni obni aparat

4. Planiranje

Natančni protokoli nam omogočajo, da planiramo terapije, ki so hitre in učinkovite. 

Vstavitev nevidnega zobnega aparata

5. Vstavitev aparata

Na dan vstavitve, vam na zobe pričvrstimo attachmene ter vam svetujemo kako uživati med nošenjem aparata.

nošenje nevidnega aparata Spark aligner

6. Nošenje aparata

Med nošenjem Spark Alignerjev lahko še naprej živite svoje življenje brez prekinitev!
Beljenje zob 1 296eaf01

7. Beljenje zob

Z beljenjem naredimo zobe sveže in privlačne.

Bonding zob po terapiji z nevidnim zobnim aparatom

8. Bonding

Če so zobje poškodovani, obrabljeni ali imajo estetske težave kompozitni polnilni materiali, da se obnovi njihova oblika, velikost, barva in funkcionalnost.

Retiner po ortodontski terapiji

9. Obdobje retence

Retiner je edina garancija, da po končani ortodontski terapiji zobje ostanejo na svojem mestu.

Zaupajo nam

Začnite svoje potovanje še danes!

Ste pripravljeni začeti? Naredite prvi korak na svoji poti do bolj ravnih zob in samozavestnejšega nasmeha.

Kontaktirajte nas

So Spark alignerji primerni zate?

Spark nevidni zobni aparati rešujejo veliko ortodontskih nepravilnosti. Spark alignerji lahko poravnajo vaše zobe brez uporabe fiksnega aparata. Patentirani materiali in tehnologija, skupaj s personaliziranim načrtom zdravljena, vam zagotavljajo dostop do nevidne poravnave, ki je učinkovita in učinkovita.

Zdravljenje tesnega stanja z nevidnim zobnim aparatom

Tesno stanje

Tesno stanje je pogosta ortodontska težava, za katero je značilno pomanjkanje prostora za vse vaše zobe, da bi se udobno namestili v vaša usta. Sčasoma se lahko vaši zobje zvijejo ali premaknejo, ker ni dovolj prostora. Zdravljenje tesnega stanja je bistvenega pomena za preprečevanje kakršnih koli trajnih poškodb vaših zob in dlesni.

Zdravljenje križnega griza z nevidnim zobnim aparatom

Križni griz

O križnem ugrizu govorimo, ko zobni loki niso poravnani in se zobje grizej pod kotom. Pri stranskem križnem grizu vaši zadnji zgornji zobje grizejo znotraj loka zadnjih spodnjih zob. Pri sprednjem navzkrižnem ugrizu eden ali več zgornjih sprednjih zob grize za spodnjimi sprednjimi zobmi. Križni ugriz lahko prizadene en zob ali skupino zob.

Zdravljenje globokega griza z nevidnim zobnim aparatom

Globoki griz

Če vaši zgornji sprednji zobje čezmerno prekrivajo spodnje sprednje zobe, ko so usta zaprta, imate morda globok ugriz. 

Zdravljenje odprtega griza z nevidnim zobnim aparatom

Odprti griz

Odprt ugriz se najpogosteje pojavi, ko se zadnji zobje med grizenjem dotikajo, sprednji pa ne. Vzrok težave je, da so zobje nagnjeni navzven, kar ustvarja vrzel med zgornjimi in spodnjimi sprednjimi zobmi.
Zdravljenje prekomernega griza z nevidnim zobnim aparatom

Prekomerni ugriz

Prekomerni ugriz se pojavi, ko vaši zobje niso pravilno poravnani, zaradi česar zgornji zobje štrlijo navzven in prekrivajo spodnje zobe.

Zdravljenje diastem oziroma razmikov z nevidnim zobnim aparatom

Razmiki med zobmi

Razmik, ki je nasprotje tesnega stanja, se pojavi, ko je v ustih preveč prostora, zaradi česar so zobje neenakomerno razporejeni. Vaši zobje se lahko premaknejo, da zapolnijo razpoložljivi prostor, med njimi pa ostanejo neenakomerne vrzeli.

dr.Darjan je Sapphire elite provider dr.Darjan je Sapphire elite provider

Dr. Darjan je Sapphire elite provider. To je najvišje priznanje, ki ga lahko doseže ponudnik Spark alignerjev.

Spark aligner nevidni zobni aparat Spark aligner nevidni zobni aparat

Kako delujejo nevidni aparati Spark?

Spark alignerji oz. nevidni zobni aparati so izdelani iz TruGEN™, najnovejše inovacije na področju prozornih materialov za poravnavo. Skoraj nevidni alignerji Spark so prozornejši in udobnejši. Poleg tega so zasnovani za bolj učinkovito premikanje zob. Odkrijte razliko, ki jo lahko naredijo za vas Spark Clear Alignerji. Preizkusite izdelek, ki ne vsebuje BPA, živega srebra, lateksa in je brez ftalatov!

Zobje so poravnani, kako naprej do popolnega nasmeha?

Pri nas paciente vedno obravnamo celostno. Zato uporabljamo tehniko align-bleach-bond.

Align-bleach-bond ali poravnaj-pobeli-dogradi je je napredna metoda ortodontskega zdravljenja, ki se uporablja za izboljšanje estetike in zdravja po poravnavi zob.

Gre za kombinacijo treh postopkov:

 • ortodontskega poravnavanja zob,
 • beljenja zob in
 • zobne obnove s pomočjo kompozitnih materialov ali prevlek.

Prvi korak v tej tehniki je ortodontsko poravnavanje zob. S pomočjo nevidnih zobnih aparatov, kot je Invisalign ali Spark Aligner, se zobje postopoma premikajo v pravilen položaj. Ta postopek je pomemben za dosego pravilne poravnave zob in izboljšanje ugriza.

Naslednji korak je beljenje zob, ki pomaga doseči svetlejši in bolj privlačen nasmeh. S pomočjo profesionalnih belilnih postopkov se odstranijo madeži in razbarvanja zob ter se doseže naravno bela barva.

Zadnji korak v tej tehniki je zobna obnova s pomočjo estetskih polnil in prevlek. Če so zobje poškodovani, obrabljeni ali imajo estetske težave, se uporabijo estetske prevleke, kot so keramične prevleke (porcelanske luske) ali kompozitni polnilni materiali, da se obnovi njihova oblika, velikost, barva in funkcionalnost. To pomaga doseči popolnoma preoblikovan nasmeh in trajne rezultate.

Tehnika align-bleach-bond je priljubljena med posamezniki, ki želijo popraviti estetske pomanjkljivosti svojih zob. Z združevanjem ortodontskega poravnavanja, beljenja zob in estetske zobne obnove ponuja celovito rešitev za dosego naravnega, zdravega in privlačnega nasmeha.

Pred izvajanjem te tehnike se posameznik najprej posvetuje z zobozdravnikom ali specialistom za estetsko zobozdravstvo, ki bo ocenil njihove specifične potrebe in določil načrt zdravljenja. Vsak korak je prilagojen posameznikovim potrebam in ciljem, kar zagotavlja optimalne rezultate.

Tehnika align-bleach-bond je vse bolj priljubljena, saj omogoča posameznikom, da dosežejo želeni nasmeh, izboljšajo samozavest in uživajo v dolgotrajnih estetskih in zdravstvenih koristih.

Align bleach bond z nevidni zobni aparat Align bleach bond z nevidni zobni aparat
01

Poravnaj

Align bleach bond beljenje zob Align bleach bond beljenje zob
02

Pobeli

Align bleach bond dograjevanje zob z bondingom Align bleach bond dograjevanje zob z bondingom
03

Obnovi

Align

Najprej se uporabi ortodontski aparat Spark aligner, ki pomaga pri premikanju zob v pravilno poravnavo. To je pomembno za dosego optimalne estetike in funkcije zob. Z nevidnimi ortodontskimi aparati se zobje premikajo postopoma in natančno, kar zagotavlja trajne rezultate.

Bleach

Nato sledi postopek beljenja zob. Uporabljajo se posebni belilni geli, ki odstranijo madeže in obnovijo naravno belino zob. Ta korak je še posebej pomemben pri ustvarjanju enakomerne barve zob in sijaja nasmeha.

Bond

Zadnji korak je obnova zob s kompoziti, ki se izvaja po poravnavi zob in beljenju. Ta postopek vključuje nanos tankega sloja kompozitnega materiala na zobe, ki se nato oblikuje, obarva in polira. Ta material omogoča prilagoditev oblike zob, popravljanje manjših nepravilnosti in izboljšanje njihove estetike. Pravilno izveden bonding zagotavlja trajnost in dolgotrajnost rezultatov.

6 prednosti nevidnih zobnih aparatov Spark

  1. Skoraj neviden

   Ker so skoraj nevidni, prozorni alignerji ponujajo veliko bolj estetski rezultat, saj na zobeh ni očitnih kovinskih delov. Tako jih bolniki lažje nosijo v bližini drugih ljudi ali celo med vsakodnevnimi aktivnostmi.

  2. Snemljivost

   Druga ključna prednost nevidnega zobnega aparata je njihova snemljivost. Ker lahko pacienti svoje alignerje pred obroki in prigrizki sname, ni nobenih omejitev glede tega, kaj lahko jedo med zdravljenjem. Jedo lahko vse, kar jim je všeč, ne da bi jih skrbelo, da bi zlomili žice ali odlepili nosilce.

  3. Udobje

   Prednost nevidnih zobnih aparatov pred fiksnimi s kovinskimi nosilci je, da so udobnejši za nošenje, zaradi česar je postopek zdravljenja veliko prijetnejši.

  4. Priročni

   Če ste kdaj imeli fiksni zobni aparat, veste, koliko časa vam lahko vzamejo v zobozdravstveni ordinaciji. Na menjave lokov in ponovno pritrditev kovinskih nosilcev na zobeh boste morali redno hoditi. Prednost nevidnega zobnega aparata je, da so vaši termini za kontrole le na nekaj mesecev. Obiski, ki jih opravite, so običajno namenjeni preverjanju vašega nasmeha v realnem času.

  5. Boljša ustna higiena

   Ena največjih prednosti nevidnega zobnega aparata je, da ni kovinskih nosilcev ali žic, tako da lahko ljudje normalno ščetkajo in uporabljajo zobno nitko brez dodatnega napora. To lahko med zdravljenjem zaščiti zobe pred kariesom in zmanjša tveganje za bolezni dlesni.

  6. Hitrejše zdravljenje

   Spark Alignerji so izdelani iz TruGEN™, najnovejše inovacije v prozornem materialu za poravnavo, in so zasnovani za učinkovitejše in uspešnejše premikanje zob v primerjavi z vodilno znamko nevidnih zobnih aparatov.

Prednosti nevidnega zobnega aparata

Koliko je cena zdravljena s Spark alignerji?

Cena zdravljenja z nevidnim aparatom Spark lahko variira glede na vaše potrebe in želje. V glavnem terapije ločimo na 3 nivoje, glede na zahtevnost in čas trajanja.

 • Spark 10

  Lite terapija je namenjena manjšim popravkom in kot ponovna terpaija relapsa ortodontskega zdravljenja. Obsega 10 alignerjev. Lahko je omejena na le en zobni lok.

  Cena 2800€

 • Spark 20

  Moderate terapija je namenjena popravi srednje težkih neopravilnosti. Obsega 20 alignerjev. 

  Cena 3400

 • Advanced

  Advnaced oz. Comprehensive terapija je rezervirana za najbolj kompleksne primere. Čas trajanja terapije ni omejen s številom alignerjev. Na tem nivoju zdravljenja odvsetujemo poravnavo le enega zobnega loka.

  Cena 4000

Kako dolgo traja obdobje retence?

Ortodontski retinerji se pogosto zamenjujejo z alignerji. Čeprav so različni, so povezani. Po doseženi ustrezni poravnavi zob s pomočjo ortodontskega zdravljenja, kot je aligner, bo ustrezni retainer pomagal ohraniti položaj zob za določeno obdobje. Retainerji zagotavljajo, da se položaj vaših zob ohrani tudi po končanem ortodontskem zdravljenju.

Vendar je izjemno pomembno, da razumete, da vsi retainerji niso enaki. Koliko časa bodo trajali vaši prozorni retainerji, bo v veliki meri odvisno od vrste, ki jo izberete. Vrsta retainerja, ki jo imate, določa, kako in kdaj jih morate nositi, da zagotovite optimalno prileganje in minimalno nelagodje.

Kar zadeva trajnost, je resnica, da se razlikuje od pacienta do pacienta. To je zato, ker je vsak primer drugačen in nekateri pacienti so bolj dosledni kot drugi pri nošenju in skrbi za svoje retainerje.

Vrste ortodontskih retinerjev

Za ohranjanje zob v novem položaju po zobnih aparatih ali alignerjih so na voljo različne vrste ortodontskih retainerjev. Vsi imajo podobno funkcijo, vendar se obrabljajo s različnimi hitrostmi in imajo različne namene. Retiner je lahko izdelan iz plastike ali žice ter je lahko fiksen ali snemljiv.

Fiksni retinerji

Fiksni retainer je izdelan iz trdne ali pletene žice ter je med vašim zdravljenjem zalepljen na vaše zobe. Ti retainerji se uporabljajo za zobe, ki imajo večje možnosti vračanja v prejšnji položaj po zdravljenju. Držijo se na mestu s pomočjo žic ali nosilcev, ki so pritrjeni na zobe na obeh straneh vaše ustne votline. Ta vrsta retainerja se nosi ves čas po končanem nošenju zobnih aparatov ali alignerjev in ga lahko odstrani samo vaš ortodont.

Fiksni retainerji lahko trajajo od enega do pet let (ali celo dlje), odvisno od tega, kako dobro skrbite zanje. Ker so trajno pritrjeni, imajo tudi druge posledice. Ker jih sami ne morete odstraniti, je ustna higiena bolj zahtevna, kar povečuje tveganje za nastanek zobnih oblog in bakterij, ki lahko povzročijo karies ali parodontalno bolezen.

Snemljiv prozoren plastični retainer -Essix 

Izdelani iz prozornega plastičnega materiala, ki se prilega na vaše zobe, da jih ohranja na mestu, so zelo enostavni za nošenje, saj ne zahtevajo nobenega lepila ali posebnih pripomočkov. 

So snemljivi, zato jih lahko odstranite med jedjo in umivanjem zob. Slabosti? Prozorni plastični retainerji ne trajajo tako dolgo kot drugi kovinski retainerji, saj se hitreje obrabijo zaradi ponavljajoče se uporabe v ustih. Prav tako jih ni mogoče prilagoditi, če potrebujete ponovno usklajevanje, in če se pojavijo razpoke, jih ni mogoče popraviti.

V naši ordinaciji svetujemo nošenje vsaj ene vrste retierja, optimalno pa bi bila kombinacija fiksnega in snemnega retinerja.

Retiner nosimo tako dolgo kolikor želimo, da so naši zobje ravni.

Prednosti Spark alignerjev

S Spark Alignerji lahko še naprej živite svoje življenje brez prekinitev! Terapija z nevidnim zobnim aparatom pri nas pomeni, da lahko nadaljujete z vsem, kar vas veseli.

Vse je v podrobnostih!

Naš cilj pri vsakem načrtu zdravljenja je doseči rezultate, ki pomagajo našim pacientom, da se počutijo bolj samozavestni.

Kontaktirajte nas

Naroči se zdaj!


Prijavi se zdaj!

Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.