Kaj je All on 4?

Tehniko All on 4 so začeli uporabljati že pred več kot desetletjem. Z razvojem zobnih vsadkov in tehnologije pa je postala priljubljen način, kako hitro in čim manj invazivno oskrbeti pacienta s fiksnim mostom na zobnih vsadkih.

All on 4 je zanesljiv in cenovno dostopen koncept za paciente, ki nosijo delno ali totalno protezo in iščejo fiksno rešitev, • imajo le še nekaj posameznih zob z brezupno prognozo, ali pa si želijo preobrazbe nasmeha v enem dnevu.

Prednosti All on 4:

• postopek implantacije je sorazmerno kratek in traja 1-2 uri
• kostno dograjevanje skorajda ni potrebno
• zobe dobite v enem dnevu
• naraven videz zob in občutek kakor, da bi bili vaši
• izboljša kvaliteto življenja
• tehnika je cenovno dostopna – je skoraj za polovico cenejša od klasičnih metod
• ohranja preostalo kostno strukturo
• enostavno izvajanje ustne higiene
• izboljšan videz obraza
• ni potrebe po slabo prilegajočih se začasnih protezah

Ali je All on 4 zame?

S konceptom All on 4 lahko pridobijo vsi, ki imajo nestabilne ali slabo prilegajoče se proteze. Primeren je tudi za brezzobe paciente, ki iščejo fiksno rešitev. All on 4 predlagamo tudi pacientom, ki imajo v ustih še nekaj svojih močno poškodovanih zob z brezupno prognozo in se nočejo zadovoljiti s snemno zobno protezo. Tudi če imate sedaj v ustih fiksni most, ki ga bodo zaradi dotrajanosti odstranili, je morda All on 4 prava rešitev za vas.

Seveda lahko nekatera zdravstvena stanja vplivajo na celjenje po kirurškem posegu in celjenje zobnih vsadkov. Pred posegom naredimo celotno anamnezo, klinični in rentgenološki pregled ter načrtovanje. Nekatera stanja, ki lahko negativno vplivajo na poseg, so: nekontrolirana sladkorna bolezen, nekontrolirana arterijska hipertenzija, terapija z bisfosfonati, antikoagulantna terapija.

Kako poteka All on 4?

1. Faza: Posvet in načrtovanje

S pogovorom, kliničnim pregledom in pregledom rentgenskih slik pridobimo dovolj podatkov, da vam lahko svetujemo in odgovorimo na vsa vaša vprašanja. Po potrebi opravimo dodatne diagnostične postopke. S pomočjo koncepta Digital Smile Design je oblikovanje vašega bodočega nasmeha lažje in bolj predvidljivo. V sklopu načrtovanja vam pokažemo tudi simulacijo vašega bodočega nasmeha v ustih, da se tako izognemo morebitnemu neprijetnemu presenečenju po operaciji, ko sledi vstavitev vaših zob. Šele ko se strinjate z izgledom končnega stanja, lahko preidemo na naslednjo fazo.

2. Faza: Vstavitev zobnih vsadkov in začasnega mosta

Poseg traja približno od 3 ure. Vstavimo 4 zobne vsadke v čeljust s pomočjo kirurškega vodila. All on 4 tehniko je mogoče izvesti le na brezzobi čeljusti. Puljenje preostalih zob pred posegom ni potrebno, saj to naredimo med posegom. Trudimo se, da je poseg opravljen minimalno invazivno. Sledi prenos stanja v laboratorij in izdelava začasnega fiksnega privijačenega mostu, ki ga dobite v enem dnevu. Izdelani most nadomesti vaše zobe ter manjkajočo čeljustno kost in dlesen.

Po posegu dobite navodila in že lahko pokažete vaš novi nasmeh!

3. Faza: Izdelava definitivnega mostička

Po obdobju celjenja in osteointegracije, ki traja 3-4 mesece, sledi izdelava definitivnega mosta. Most je lahko iz titanskega ogrodja z večplastnimi kompozitnimi zobmi ali cirkonski most, ki je v celoti narejen iz keramike visoke trdnosti.
Pri nas dobite most, ki je narejen na podlagi skrbnega načrtovanja in vrhunske kakovosti.

Kakšne implantate uporabljamo?

Pri nas vstavljamo samo implantate vrhunskega proizvajalca Straumann, pri katerem je koncept All on 4 znan kot Straumann Pro Arch. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Naroči se zdaj!


Prijavi se zdaj!

Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.