Kaj je Inman aligner?

Inman aligner je snemljiv ortodontski aparat, namenjen za hitro in učinkovito poravnavo sprednjih zob že v nekaj tednih. Lahko ga uporabljamo kot samostojno terapijo ali pa kot predpripravo na bolj zahtevne estetske prenove nasmeha.

Zakaj je Inman aligner tako poseben?

Je predprogramiran aparat, kar pomeni, da ga ni potrebno menjati do konca terapije.
Ker je snemljiv in tako preprost za uporabo, vas ne bo motil pri vaših vsakodnevnih opravkih.
Deluje hitro – napačno izrasle sprednje zobe brez večjih preglavic premakne na njihov idealen položaj že
v nekaj tednih.

Inman aligner Maribor
Inman aligner v ustih

Kako deluje Inman aligner?

Inman aligner lahko zobe poravna hitro zaradi posebne oblike, ki je patentirana. Ima nikel-titanovijeve vzmeti, ki nežno vlečejo zobna loka enega proti drugemu. Preko lokov deluje rahla in konstantna sila, ki vodi zobe na njihov novi položaj.

Na sliki spodaj vidimo smer sile lokov na sprednje zobe. Notranji lok jih potiska naprej, medtem ko jih zunanji potiska nazaj. Na zobeh je viden le prozorni zunanji lok, aparat pa ni viden.


Kako dolgo poteka zdravljenje z Inman alignerjem?

Velika večina primerov se zaključi po 6 do 16 tednih. Kot certificirana zobozdravstvena ordinacija za Inman aligner pa lahko šele po kratkem pregledu podamo realna pričakovanja o dolžini zdravljenja.

Kako poteka terapija z Inman alignerjem?

Ko ugotovimo, ali je pacient primeren kandidat za terapijo, sledijo poglobljeni diagnostični postopki. Naredimo kvalitetne fotografije obraza ter zob. Temu sledi natančnejši pregled ortodontskih nepravilnosti in jemanje odtisa. Certificiran laboratorij naredi simulacijo premikov in na podlagi tega izdela 3D model končnega stanja. Pacient lahko že vnaprej vidi, kako bodo postavljeni zobje po koncu terapije. Manjši popravki so še mogoči. Ko se pacient in terapevt strinjata s končno postavitvijo, laboratorij izdela ortodontski aparat v približno dveh tednih.

Sledi termin, na katerem pacientu vstavimo aparat, mu damo natančna navodila za uporabo in higieno.

Pacient nosi aparat od 16 do 20 ur dnevno. Med hranjenjem ali ščetkanjem zob aparata ne nosi. Aparat lahko pacient sname v vseh pomembnih trenutkih življenja.

Kontrolni termini, kjer spremljamo napredek, si sledijo na približno dva do tri tedne.

Po le nekaj tednih je terapija z Inman alignerjem končana. Da bi obdržali novo stanje, na notranjo stran zob nalepimo retiner. Le s pomočjo retinerja smo lahko prepričani, da se zobje ne bodo več premikali in lahko jamčimo za dolgotrajen rezultat.

Ali lahko Inman aligner primerjamo z Invisalign-om?

Invisilign je narejen iz posebne plastične folije, zato so sile, s katerimi premika zobe, šibkejše in zdravljenje daljše. Inman ima vgrajene nikelj-titanove vzmeti, ki dajejo aparatu primerno silo, ki deluje stalno. Inman aligner se uporablja za poravnavo le sprednjih zob v zgornji in spodnji čeljusti, medtem ko lahko invisalign deluje na cel lok.

Alternative

Alternativa terapiji z Inmanon je terapija s fiksnim ortodontskim aparatom, ki traja 12 do 24 mesecev. Potrebnih je več obiskov, aparat ni snemljiv in je viden.

Estetske zobne luske so lahko druga alternativa. Lažji primeri so lahko zaključeni že v 2 do 3 tednih. Za lusko je potrebno minimalno pobrusiti površino zoba, zato je bolj invazivna metoda kot terapija s snemljivimi aparati.

Je to trend za eno leto, kaj pa potem?

Terapija s snemljivimi aparati je dokazana in deluje. Pacienti se zdravijo z Inman alignerjem že od leta 2000. V tem času je več deset tisoč pacientov uspešno zaključilo terapijo. Ni bilo nobenega primera izgube vitalitete zoba ali resorbcije korenine.

Je Inman prava rešitev zame?

Terapija je primerna za paciente, ki:

-niso zadovoljni z videzom svojih sprednjih zob
-so že imeli ortodontsko terapijo, vendar so se zobje spet pomaknili v neželen položaj
-si želijo ortodontski aparat, ki je preprost za uporabo
-si želijo ortodontski aparat, ki ga lahko snamejo v pomembnih trenutkih
-se želijo izogniti bolj invazivnim metodam, na primer terapiji s prevlekami ali luskami.
-si želijo poravnati zobe, vendar nočejo nositi fiksnega ortodontskega aparata, ki je trajno cementiran
na zobe za 12 do 24 mesecev.

Naroči se zdaj!


Prijavi se zdaj!

Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.