Hitra ortodontija

Povpraševanje po kozmetičnih zobozdravstvenih posegih v Sloveniji je v zadnjem desetletju precej naraslo zaradi vse večje ozaveščenosti pacientov o tehnikah, ki so na voljo za polepšanje nasmeha. Privlačen nasmeh ne pripomore le k posameznikovi samozavesti, ampak poveča tudi njegove karierne možnosti in uspešnost v partnerskih odnosih.

Ena izmed tehnik, ki je vedno bolj priljubljena, je t.i. hitra ortodontija ali estetska ortodontija. Tovrstni posegi so primerni za odrasle paciente, ki niso zadovoljni z nasmehom zaradi nepravilne rasti zob.
Zdravljenje poteka relativno kratko časovno obdobje, zgolj nekaj tednov ali mesecev.

V preteklosti so imeli ti pacienti le dve možnosti:

1)Celovito tradicionalno ortodontsko zdravljenje

Protetično zdravljenje z uporabo keramičnih prevlek
Večina odraslih bolnikov se ne odloči za celovito ortodontsko zdravljenje, čeprav le-to še vedno predstavlja standardno zdravljenje, saj niso pripravljeni nositi fiksnih aparatov več let. Večinoma si želijo le poravnati svoje krive zobe v vidnem sektorju, hkrati pa sprejmejo morebitne manjše napake v grizu stranskih zob.

2)Poravnava zob z uporabo keramičnih prevlek

Druga možnost je poravnava zob z uporabo keramičnih prevlek, ki pa v večini primerov zahteva agresivno odstranjevanje zobne substance. Slednje ima posledično negativen dolgoročen vpliv na biomehaniko zoba in poškodbe dlesni. Tej možnosti se mnogi pacienti izognejo zaradi visokih stroškov in dolgoročne nepopravljive poškodbe zob.

Mnogim od teh odraslih bolnikov sploh ni predstavljena tretja možnost zdravljenja, to je že zgoraj omenjena hitra ortodontija. Kratkotrajno ortodontsko zdravljenje je za marsikoga edina možnost. Pri tem gre za uporabo estetskih aparatov v kratkih časovnih obdobjih, zdravljenje pa je namenjeno le tistim zobem, ki so vidni pri nasmehu, medtem ko griz v stranskem sektorju ostane nespremenjen. Na podlagi izkušenj se večina odraslih bolnikov za ortodontsko zdravljenje odloči le v primeru, ko je zdravljenje krajše kot devet mesecev.

Združevanje preprostih tehnik poravnave zob z beljenjem zob ter t.i. bondingom nam omogoča minimalno invaziven in cenovno ugoden način, da pacientom omogočimo nasmeh, ki so si ga vedno želeli.

Ta pristop je alternativna možnost za paciente, ki ne želijo tradicionalnega ortodontskega zdravljenja ali posega s keramičnimi prevlekami.

Naroči se zdaj!


Prijavi se zdaj!

Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.