Keramične zobne luske ali Kompozitne luske? Novi načini, novi materiali

Tehnološki postopki in materiali v zobozdravstvu so močno napredovali. Ne spomnimo se niti, kdaj smo nazadnje uporabljali amalgamske zalivke (mogoče pred 15 leti?). Kar je odlično. Torej, uporaba amalgamskih zalivk, ki so povzročale hude zastrupitve s težkimi kovinami, je zdaj že stvar preteklosti. Zdaj lahko razpravljamo o tem, ali je bolje uporabiti keramične zobne luske ali kompozitne luske.

Kaj sploh so zobne luske? To so tanke faseta, prilepljene na predhodno pripravljeni zob, ki je potem videti kot povsem nov zob.

Porcelan je že od nekdaj zlati standard. Keramični materiali so izjemno napredovali, tako glede obstojnosti in trajnosti kot tudi z vidika estetike. Z minimalnimi tehnikami priprave zobne strukture je porcelan varna izbira, ki bo trajala dolgo.

Zakaj torej sploh razpravljamo, kateri material je boljši? Tehnologija izdelave kompozitnih materialov je močno napredovala. Od plastenja in senčenja do neposrednega modeliranja z injiciranjem. Ti kompozitni materiali so tudi močni in vzdržljivi, prav tako pa jih odlikuje izjemna estetika. Zakaj je to pomembno? Ker so cenejši od keramičnih lusk! Torej, če je za vas finančni vidik zelo pomemben in izbira keramičnih luske za zobe ni prava za vas, je preprosta namestitev in lep estetski rezultat uporabe kompozitnih lusk očitno prava izbira. Kompozitni materiali so dolgo obstojni, kar je zelo podobno obstojnosti vaših naravnih zob. Ne odlomijo se zlahka – če pa se, jih je zelo preprosto popraviti.

S pomočjo tehnologije Digital Smile Design (DSD) bo kompozitni material pri vas mogoče bolje celo videti kot ročno izdelana keramična luska.

Če so kompozitne zobne luske dobro izdelan, dejansko ni mogoče razlikovati med keramičnimi ali kompozitnimi zobnimi luskami. Še posebej, če sledimo digitalnemu protokolu. Edina razlika pa je v času obrabe.

Naj vam pripravimo model s pomočjo tehnologije Digital Smile Design. Zdaj lahko preskusite, kakšen bi bil vaš nasmeh z zobnimi luskami, še preden jih dejansko dobite! Nato se lahko sami odločite, katere zobne luske boste izbrali.

Pokličite nas za termin analize z Digital Smile Design, da vam prikažemo, kako bi bile videti keramične ali kompozitne luske. S tem preizkusom boste zelo zadovoljni!

Keramične zobne luske Maribor
Keramične zobne luske

direktne luske, keramične luske, kompozitne luske, luske brez brušenja, luske za zobe, Zobne luske, zobne luske cena, zobne luske forum


Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.