Naravna obnova zob – narava ima najboljše rešitve!

Naravna obnova zob nam je omogočena z napredkom v zobozdravstveni tehnologiji – z uporabo umetne inteligence, simulacije nasmeha in drugih orodij pri načrtovanju je dodseganje naravnega videza zob rutinski postopek.

Ste si že kdaj ogledali kakšno serijo ali film, kjer so vsi imeli skoraj povsem enake zobe? Veliki, neverjetno beli zobje v eni vrsti brez značaja (pomislite na Georgea Clooneyja ali Simona Cowella)? Kar nekaj let je na filmskih platnih prevladoval ta hollywoodski nasmeh, na srečo pa je ta trend končno iz mode.

Kaj je naravna obnova zob?

Se spomnite, ko ste bili mlajši, pred vsem stresom in obrabo vaših zob? Vaši zobje in njihova oblika so imeli nekatere posebnosti in celo majhne izboklinice, ki se imenujejo mameloni. To imenujemo morfologija. Tudi barva ni bilo snežno bela. Z naravno obnovo želimo posnemati originalno obliko vaših zob. Seveda jih lahko tudi pobelimo, vendar se nagibamo k uporabi bolj naravno bele barve. 

Narava nam je dala čudovito obliko in zasnovo zob, ki jo želimo poustvariti. Z naravno obnovo se namreč prilagajmo obliki vašega obraza in drži. Izmerimo različne lastnosti vašega obraza in zob ter tako skušamo ustvariti obliko zob, ki je najbolj primerna za vas. Če želite imeti obliko zob, podobno obliki nekoga drugega, lahko upoštevamo tudi to!

Zakaj bi si želeli naravne obnove zob?

Z uporabo najbolj naprednih digitalnih procesov, tudi aplikacije DSD, lahko ustvarimo najlepši nasmeh za vas. Pri tem uporabljamo umetno inteligenco, ki nam jo omogoča orodje Digital Smile Design. Tako si lahko že pred obravnavo ogledate in ocenite, kakšen nasmeh oziroma zobje so vam najbolj všeč. Po tem postopku se posvetujemo z drugimi strokovnjaki, da ustvarimo pravo obliko in zasnovo vaših novih zob. Naš lokalni laboratorij nato uporabi oblikovanje 3D, da natisne modele in na koncu izdela krone ali luske oziroma neposredno kompozitno obnovljene zobe.

Naravna obnova zob – kako do nje?

Naša zobna ordinacija uporablja najbolj napredno programsko opremo in mednarodno priznane postopke, s katerimi ustvarimo popoln in naraven nasmeh. Upoštevamo obliko in velikost vašega obraza, da najdemo najbolj primerno obliko in velikost zob za vas. Ne želimo, da bi bili ti preveliki ali predolgi, namreč njihov videz mora biti čim bolj naraven, kot da so to vaši prvi stalni zobje. Tako je morfologija izjemno naravna, da drugi ne bodo niti opazili, da to niso vaši naravni zobje.

Ali lahko vidim kakšnen bo moj nasmeh po obravnavi?

Da, vsekakor! Ko smo vsi zadovoljni z modelom, izdelanim z Digital Smile Design, ta model preizkusimo na vas. To je povsem neboleča izkušnja, pri kateri namestimo vzorec dejanskega rezultata na vaše zobe, da si jih lahko ogledate in tako vidite, če vam ustrezajo in se prilegajo vašim ustom in obrazu. To je najboljši način, da se prepričate še pred dejanskim postopkom!

Kako do preizkusa?

Rezervirajte termin v naši zobni ordinaciji in mi bomo slikali vaše zobe.  Ko bomo z našo programsko opremo izvedli celoten postopek, vas bomo poklicali in se dogovorili za termin, ko boste lahko videli, kakšen bi lahko bil vaš nasmeh v prihodnosti!

beljenje zob, direktne luske, keramične luske, luske brez brušenja, luske za zobe, Zobne luske


Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.