Nasmeh lahko močno pripomore k vašemu uspehu

Ali ste vedeli, da na nezavedni ravni vaš nasmeh igra pomembno vlogo pri vašemu poslovnemu in osebnemu uspehu?  Širok nasmeh naredi prvi vtis.

Kako nasmeh lahko vpliva na moj poslovni uspeh?

Ko nekdo vidi dober poslovni načrt ali dobro poslovno idejo, bo oseba, ki predstavlja to idejo in ima čudovit nasmeh, dobila potrditev načrta ali ideje prej kot oseba s povprečnim nasmehom. Študije kažejo, da je oseba, ki opazi neko dobro lastnost pri drugi osebi, prepričana, da ima ta druga oseba še več pozitivnih lastnosti.  Edward Thorndike je ta pojav imenoval »halo učinek«. Torej vse manjše lastnosti se seštevajo in tako na koncu predstavljajo skupek vaših sposobnosti.

Ali je lep nasmeh res tako pomemben?

Da, vse raziskave, ki so preučevale, katera telesna lastnost je najbolj povezana z uspehom, so ugotovile, da je to vaš nasmeh. Velik, čudovit nasmeh vas velikokrat pripelje dlje v poslu kot vaše dejanske sposobnosti.

Ali moj nasmeh tako vpliva tudi na moje osebno življenje?

Da, vsekakor. Ste že ujeli pogled nekoga na drugi strani sobe in se vam je ta oseba široko nasmehnila? Nezavedno boste veliko bolj nagnjeni k pogovoru s to osebo, kot če bi se vam nasmehnila z zaprtimi ustnicami ali pokrila svoja usta. Če ste odprti in se smejite, postanete pravi magnet.

Torej z grdim nasmehom ne morem uspeti?

Ne, tega ne pravimo, vendar je govorica telesa zelo subtilna in hkrati močna. Če ste nesamozavestni zaradi vašega nasmeha, se že naravno ne boste na široko smejali. Mogoče se smejite z zaprtimi ustnicami, da ne kažete zob ali pa usta celo pokrijete z roko, medtem ko se smejite. Zaradi teh gestikulacij se nekoliko zaprete pred drugimi ljudmi. To ne pomeni, da ne boste uspeli, ampak pomislite, kako uspešni bi šele bili, če bi imeli čudovit širok nasmeh!

Kaj lahko storim zdaj?

Danes so vam na voljo številne možnosti, od uporabe orodja Digital Smile Design in ortodontije z nevidnimi aparati, do beljenja, ki vam pomaga pri doseganju nasmeha, ki ste si ga vedno želeli. Zato vam želimo predstaviti vse možnosti in vas voditi skozi proces izbiranja najboljše možnosti za spektakularen nasmeh. Tudi v času zaprtja družbe zaradi covid situacije vam lahko nudimo naše storitve.

Pokličite nas in rezervirajte termin.  Vaš nov nasmeh je lahko že za vogalom!

beljenje zob, Invisalign


Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.