Estetski bonding zob s kompozitom Maribor

Beljenje zob ali estetski bonding: kako se razlikujeta?

Estetsko zobozdravstvo nudi številne rešitve, ki pomagajo izboljšati videz vaših zob. Najverjetneje ste že slišali ali se srečali z dvema rešitvama, to sta beljenje zob in estetski bonding, hkrati pa se spraševali, kako se razlikujeta.
V tej objavi vam bomo odgovorili na vprašanja glede obeh zdravljenj in pojasnili nekatere podobnosti in glavne razlike.

Želite vedeti, katera je najboljša zobna ordinacija za beljenje zob in estetski bonding? Tako je, to smo mi.

Rezervirajte termin še danes!

Kaj je beljenje zob?

Z beljenjem zob odstranimo madeže s površino in globljih plasti zob ter jih tako posvetlimo, da postanejo privlačnejši.
Beljenje zob običajno obsega tudi nanos belilnih gelov na vaše zobe, ki oksidirajo madeže na in v zobeh.

V naši ordinaciji uporabljamo le najkakovostnejše izdelke in tehnologijo za beljenje zob. Ne glede na to, ali se odločite za profesionalno beljenje zob v ordinaciji ali doma s pomočjo kompleta za beljenje zob za domačo rabo, bomo poskrbeli, da bo vaš nasmeh sijal bolj kot kdaj koli.
Izvedite več o naših tehnikah beljenja zob tukaj.

Kaj je estetski bonding?

Estetski kompozitni bonding, bonding s kompozitno smolo ali estetski bonding je postopek, pri kateremu uporabimo kompozitno smolo na enem ali več zobeh, ki so zabarvani ali fizično poškodovani. Kompozitna smola, ki jo uporabljamo, ima barvo vaših zob, kar pomeni, da se estetsko ujame z vašimi ostalimi zobmi.

Ta postopek uporabljamo pri pacientih, ki imajo odkrušene, odlomljene ali razbarvane zobe. Estetski bonding je zelo učinkovita tehnika za zobe, obrabljene zaradi škrtanja. Ta kozmetična rešitev je hitra, minimalno invazivna in cenovno ugodna alternativa porcelanastim luskam.

Podobnosti in razlike

Podobnosti

Kot smo že omenili, beljenje zob in estetski bonding spadata pod kozmetično zobozdravstvo. Oba postopka izboljšata videz vaših zob in vam tako zagotovita bolj privlačen in naraven nasmeh.
Beljenje zob in estetski bonding pa imata tudi nekaj skupnega:
Oba postopka obravnavata razbarvane zobe oziroma madeže na zobeh.
Z obema postopkoma bomo izboljšali vašo samozavest, saj bo vaš nasmeh ponovno lepši.
Za oba postopka pa uporabljamo napredno tehnologijo, ki je prijazna pacientom.

Razlike

Čeprav tako beljenje zob in estetski bonding oba lepšata vaše zobe, pa imata nekaj pomembnih razlik. Medtem ko z beljenjem zob odpravljamo predvsem madeže in razbarvanost zob, z estetskim bondingom naredimo to in še več.
Estetski bonding lahko izboljša videz odkrušenih in zlomljenih zob, saj s to tehniko lahko zapolnimo tudi razmak med zobmi. Z estetskim bondingom lahko spremenimo tudi obliko in barvo vaših zob.

Katera možnost je najboljša za vas?

Odločanje o najboljši možnosti zahteva oceno stanja vaših zob, ki jo izvede strokovnjak. Na prvem posvetu temeljito pregledamo vaš primer in vam pomagamo izbrati najučinkovitejši način za obnovo nasmeha.
V večini primerov uporabimo kombinacijo estetskega bondinga in beljenja zob, da ustvarimo naraven in estetski videz zob.
Poleg tega nudimo tudi virtualni posvet, da se z vami najprej pogovorimo, kako bomo skupaj dosegli lepši videz, zdravje vaših zob in dobro počutje.
POGOVORIMO SE O NAJBOLJŠIH MOŽNOSTIH IN POTREBAH, PRILAGOJENIH VAŠEMU ŽIVLJENJSKEMU SLOGU.

beljenje zob, beljenje zob doma, beljenje zob v ordinaciji, bonding zob, bonding zob s kompoziti, direktne luske, estetski bonding, ravni zobje


Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.