Hialuronska polnila – filerji

Hialuronska polnila – filerji

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je brezbarvna naravna substanca, ki se nahaja v človeškem telesu. Približno polovica se je nahaja v koži. Deluje kot podpora kolagenskim vlaknom in ostalim strukturam v koži. Hialuronska kislina tekom naravnega procesa staranja izginja. Naš cilj je, da s hialuronskimi polnili nadoknadimo tisti del hialuronske kisline v koži, ki je izginil.

Kako delujejo hialuronska polnila?

Hialuronsko polnilo ali filer je kristalno čist gel, ki vsebuje hialuronsko kislino. Z vbrizgavanjem polnil v kožo pod gubo nadomeščamo izgubljeni volumen v koži. Hialuronska kislina veže nase velike količine vode zato kožo vlaži in jo dela bolj prožno. Redno vbrigavanje polnil pod kožo vzpodbuja nastajanje lastnega kolagena in elastina, kar daje koži še posebej mladosten in svež videz.

Poseg glajenja gub je hiter

Hialuronsko kislino vbrizgamo neposredno v kožo v majhnih količinah, pri čemer uporabljamo zelo tanke iglice. Za vaše popolno udobje vam predhodno apliciramo lokalno anestezijo ali anestezijo s hlajenjem. Poseg je enostaven in traja 15 do 30 minut. Rezultati so vidni takoj po posegu. Viden je učinek polnosti in hidracije. Koža postane gladka, povrne se mladostna struktura obraza, tako da ste videti mlajši in lepši. Po posegu okrevanje ni potrebno, tako da se lahko že naslednji dan vrnete k vsakodnevnim opravilom.

Mesto vboda ostane rahlo občutljivo še nekaj dni po posegu. Redko so možne otekline in modrice, ki trajajo do enega tedna. V tem času svetujemo izogibanje soncu, masiranje in hlajenje občutljivega predela.

Uporaba hialuronske kisline

Hialuronska polnila so v estetski medicini velika uspešnica, zato jih bo kakšna druga metoda težko spravila s prestola. Hialuronska kislina je povsem naraven material, ki se nahaja v človeškem organizmu. Zaradi tega dejstva in široke uporabnosti so hialuronska polnila vrhunski tretma. Lahko jih uporabimo za reševanje številnih težav kože in staranja, pa tudi za lepšanje posameznih delov in potez obraza.

Gube

Hialuronska polnila se uporabljajo kot anti-age metoda, odlična pa so pri odpravljanju plitkih in globokih gub. Volumen obraza in podpora koži

Volumen in tekstura kože se z leti spreminjata. Maščobno tkivo obraza se izgublja, zaradi tega se lica pove sijo in postanejo upadla. Hialuronska polnila se uporabljajo tudi v tem primeru – z njimi je možno zapolniti
ličnice ter s tem obrazu podariti mlajši videz in voluminoznost. Polnila lahko povečajo volumen obraza na
povsem naraven način in s popolnoma naravnim rezultatom.

Povečanje ustnic

Polne ustnice lahko naredimo relativno hitro in enostavno. V samo 15 minutah lahko s pomočjo polnila dodamo volumen zgornji in spodnji ustnici ter poudarimo njihove konture. Gre za mehko polnilo, ki ga zlahka oblikujemo in povsem prilagodimo ustnicam, rezultat pa so polne in privlačne ustnice, ki so videti povsem naravno.

Lifting obraza

Do nedavnega je bil kirurški lifting obraza edina rešitev. Danes lahko s polnili obdržimo mladostni videz in izboljšamo kakovost kože, s čimer v veliki meri odpravljamo potrebo po liftingu obraza. Polnila omogočajo boljšo podporo obraza, s čimer izboljšamo tonus obraza in dosežemo izvrsten lifting učinek, hkrati pa se mimika obraza ne spremeni. Vse to je mogoče doseči s hitro in neinvazivno metodo, po kateri okrevanje ni potrebno. Po uporabi hialuronskega polnila so rezultati vidni takoj, prav tako se lahko takoj k vsakdanjim opravilom vrnete pomlajeni, osveženi in bolj zadovoljni. Oblikovanje čeljusti močno vpliva na ravnovesje in obliko obraza. Natančneje, obrazne konture s starostjo postajajo manj opredeljene in koža je povešena, zato jim je treba povrniti mladostno obliko.

Kakovost kože (obraza, vratu, dekolteja in rok)

S hialuronskimi polnili lahko izboljšamo tudi kakovost kože in ji povrnemo mladostno strukturo brez dodajanja volumna. Če je koža na obrazu, nadlahteh, vratu ali na dekolteju – to je na mestih, kjer se najprej pokažejo znaki staranja, dehidrirana ali poškodovana od sonca, potem lahko s hialuronsko kislino, kot ene vrste mezoterapijo, poskrbimo da je koža spet osvežena, pomlajena in svetleča.

Koliko časa so vidni učinki?

Učinki trajajo različno dolgo, odvisno od vrste uporabljenega polnila. Vsaka znamka polnil ima več preparatov, ki se razlikujejo po indikacijah in lastnostih (tj. gostoti). Vrsto preparata hialuronske kisline izberemo na podlagi globine gube, od česar je odvisna tudi obstojnost, ki je običajno od 6 do 12 mesecev, pri najpogosteje uporabljenih preparatih, ki jih uporabljamo za oblikovanje kontur obraza (lic, brade, spodnje čeljusti) pa celo do 18 mesecev.

Trajanje učinka je poleg tega odvisno tudi od strukture kože, načina življenja, starosti, mesta vnosa in tehnike vbrizgavanja.

So hialuronska polnila pravi izbor zame?

Hialuronska polnila ali hialuronski filerji so najboljša rešitev za tiste, ki si želijo odpraviti tako manjše gubice, kot tudi globlje gube na obrazu, vendar brez kirurškega posega. So pravi izbor za tiste ženske in moške, ki se ne želijo vdati procesu staranja. Z uporabo polnil lahko dosežemo popolnoma naraven in mladosten videz obraza, kar je razlog za njihovo priljubljenost po vsem svetu. Primerna so za različne tipe kože, izbor posega pa je odvisen od vaših želja in pričakovanj.

Naroči se zdaj!


Prijavi se zdaj!

Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.