Pomlajevanje z lastno plazmo

Kaj je pomlajevanje z lastno plazmo?

Telesu lastno plazmo pripravimo v posebno centrifugi, da dobimo i-PRF, ki je kratica za Injectable Platelet Rich Fibrin ali fibrin bogat s trombociti. Gre za koncentrat krvi druge generacije. Majhno količino vaše krvi centrifugiramo v epruvetah brez dodanih antikoagulansov oz. drugih dodatkov s centrifugo PRF DUO. Rezultat je koncentrat krvi bogat s krvnimi celicami.

V koncentratu krvi ostane skoraj 100% trombocitov, več kot 50% belih krvnih celic in celo nekaj odstotkov matičnih celic iz osnovnega vzorca vaše krvi. i-PRF je pripravljen za aplikacijo takoj, ko ga vzamemo iz centrifuge, in skoagulira v roku 10-12 minut.

V koncentratu niso le trombociti, ampak tudi pomembni rastni faktorji,vaše lastne matične celice in bele krvne celice, ki stimulirajo obnovo kože.

Po opravljenem postopku se v vašem telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi za rekonstrukcijo kože na obrazu, vključno s kožo okrog oči. Ker pri postopku z i-PRF uporabimo vašo lastno kri, v svoje telo ne vnašate tujih ali sintetičnih kemikalij, tako ne more priti do zavrnitvene reakcije.

i-PRF se že vrsto let uporablja v plastični kirurgiji, ortopediji, zobozdravstvu in implantologiji. S to metodo na naraven način obnovimo kožo, učvrstimo povešeno kožo in zmanjšamo gubice tudi na predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza. Postopek je primeren za moške in ženske vseh starosti.

Glavni učinki:

  • koža se obnovi, postane bolj gladka, elastična,
  • koža ni več ohlapna in se hitreje celi,
  • manjša strije,
  • varna regeneracija tkiva okoli oči,
  • gube se zaradi volumetričnega učinka biostimulacije zgladijo,
  • brazgotine postanejo bistveno manj vidne.

Kako poteka poseg?

Preden se odločite za poseg, vam svetujemo, da pridete na posvet v našo ordinacijo. Na podlagi vaših želja vas bomo seznanili s pričakovanimi rezultati, podrobnostmi posega in pravilnim ravnanjem po njem.
Količina odvzete krvi pred posegom je odvisna od velikosti posega. Postopek priprave koncentrata i-PRF traja približno 3 minute. Pripravljen biomaterial se vbrizga pod kožo na področja z ohlapno kožo in/ali v gube.

Koliko časa so vidni učinki?

Prvi rezultati so vidni že po prvem posegu, vendar na podlagi izkušenj priporočamo 4 postopke v razmaku 2-4 tednov. Postopek se ponavlja glede na želje in potrebe pacienta.

Stranski učinki

Pri postopku niso bili še zabeleženi kakšni dolgoročni stranski učinki oz. večje reakcije. Po posegu lahko pride do rahle rdečice in zabuhlosti, ki praviloma izginejo že v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. Večina pacientov se vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim že takoj po posegu.

Indikacije za i-PRF:

  • pomlajevanje kože obraza in vratu
  • zmanjševanje brazgotin na vidnih mestih
  • zdravljenje aken na obrazu
Pomlajevanje z lastno plazmo
Odvzem krvi za terapijo z lastno plazmo

Odvzem krvi

Pomlajevanje s plazmo 2 e98dc5a6

Centrifugiranje krvi

Pomlajevanje s plazmo 3 680f4603

I-PRF

Pomlajevanje s plazmo 4 1 4a26a32c

Nanos lastne plazme

Naroči se zdaj!


Prijavi se zdaj!

Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.