Zobni aparat za odrasle – nikoli niste prestari zanj

Ste že kdaj razmišljali, da bi imeli bolj ravne zobe, vendar ste hkrati pomislili, da ste prestari za to? V zobozdravstvu starost ni pomemben dejavnik, če želite imeti ravne zobe.  Zobni aparat za odrasle že dolgo ni več tabu.

Ali res lahko premikate zobe v katerikoli starosti?

Da, vaši zobje imajo edinstveno zmožnost premikanja. Kosti, dlesni in zobje se stalno prilagajajo vsem kostnim in funkcionalnim spremembam, ki se pojavljajo z leti. Tako lahko izkoristimo to možnost in vaše zobe premikamo v različne položaje pri kateri koli starosti. Vendar pa morajo vaši zobje, dlesni in kosti biti zdravi.

Kaj pa če ne želim imeti zobnega aparata na zobeh?

Na srečo vam lahko ponudimo tehnologijo Invisalign oziroma t. i. nevidni zobni aparat.  To je sistem, pri katerem izdelamo prozorne in plastične opornice, ki vsaka posebej fizično premikajo vaše zobe. Stanje vaših zob dejansko določa, koliko opornic potrebujete. Vsako opornico nosite en teden, nato pa nadaljujete z naslednjo zaporedno opornico. Ta postopek se izvaja do konca obravnave, ko so vaši zobje ravni. Zato so stroški obravnave odvisni od števila opornic, ki jih potrebujete. Torej, več jih potrebujete, večji je strošek.

Nič nimam proti uporabi fiksnega zobnega aparata. Je ta boljši?

V nekaterih primerih je fiksni zobni aparat nujen. V naši zobni ordinaciji uporabljamo nevidni aparat z belim lokom, zato je to najbolj estetska vrsta fiksnega aparata, ki je na voljo. Z uporabo fiksnega zobnega aparata bomo dosegli odličen rezultat in nasmeh, ki si ga zaslužite, po ugodni ceni (v nekaterih primerih).

Ali se bodo zobje po uporabi aparata spet premaknili?

Zobje se zaradi določenih dejavnikov vedno premikajo. Po zaključeni obravnavi bomo izdelali snemljiv retiner za vzdrževanje stanja ali pa na zobe nalepili fiksni retiner. Tako bodo vaši zobje ostali v doseženem položaju.

Kaj moram na narediti če menim, da potrebujem zobni aparat za odrasle?

Rezervirajte posvet pri nas. Slikali bomo vaše zobe in izvedli 3D slikanje ustne votline, da bomo lažje diagnosticirali vaše stanje in vam pomagali pripraviti osebni načrt obravnave. Nikoli niste prestari za čudovit nasmeh!

bonding zob, Invisalign, Nevidni zobni aparat, ravni zobje


Benko & Knehtl

Zasebna zobozdravstvena ambulanta

Volodjeva ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija

Koncesija: 040 336 066
Samoplačniki: 040 515 426
info@benkoknehtl.si

© Benko & Knehtl. Vse pravice pridržane. Pogoji uporabe strani in politika zasebnosti.